Inspiratiesessie Participatiekoor: zingen met mensen met dementie

Het Participatiekoor en het Lang Leve Kunst Fonds organiseren op woensdag 18 oktober van 10.00-11.00 uur een gratis online inspiratiesessie. Deze sessie is voor iedereen die meer wil weten over zingen met mensen met dementie.

Vele mensen in Nederland houden van samen zingen. Ook mensen die leven met dementie willen graag zingen. Het Participatiekoor heeft laten zien dat er prachtige uitvoeringen van bijvoorbeeld de Matthäus Passion van Bach kunnen ontstaan, waarin zangers die leven met en zonder dementie samenwerken.

Deelnemers met, en zonder dementie

Tijdens deze sessie maakt u kennis met het Participatiekoor, dat op verschillende plekken in Nederland inclusieve koren heeft opgericht. U leert meer over hoe deze koren werken en wat er komt kijken bij samen zingen. Een participatiekoor bestaat voor een deel uit mensen met de diagnose dementie, en voor een ander deel uit mensen zonder dementie. Dit zijn de zogenaamde mantelzangers. Zij ondersteunen de deelnemers met dementie. De participatiekoren repeteren wekelijks en werken onder leiding van een dirigent toe naar mooie presentaties voor een publiek. Centraal staan de principes gelijkheid, solidariteit, autonomie en participatie.

Start zelf met een koor

Enthousiast geworden na deze inspiratiesessie? Dan kunt ook zelf aan de slag met de ‘pilot participatiekoor’. Onder

leiding van de deskundigen van het Participatiekoor, kunt u zelf een zanggroep starten met zangers die leven met dementie. Deze pilot heeft als doel om meer mensen met dementie te laten zingen. Het Lang Leve Kunst Fonds stelt financiering beschikbaar voor stichtingen en verenigingen die mee willen doen aan de ‘pilot participatiekoor’.

Aanmelden inspiratiesessie

Meld u hier aan voor de online inspiratiesessie op woensdag 18 oktober van 10.00 tot 11.00 uur.

Bezoek een meezingconcert

Wilt u alvast ervaren hoe het is om te zingen in het Participatiekoor? Van harte welkom tijdens het meezing-concert Van Bach tot ABBA op 14 oktober in Bussum: bestel uw gratis toegangskaart.

 

 

 

Meer artikelen

Zoeken: