Kunst door de brievenbus

Ook aan de slag met Kunst door de Brievenbus?

Het Lang Leve Kunst Fonds heeft Amphion Cultuurbedrijf gefinancierd om Kunst door de Brievenbus te ontwikkelen en uit te rollen door Nederland. Inmiddels zijn er ruim twintig organisaties die Kunst door de Brievenbus organiseren: groepen ouderen krijgen kunstopdrachten, maken die thuis of in een groep en presenteren die aan het einde van het traject aan elkaar in een mooie ruimte in de buurt.

Nieuwe organisaties gezocht!

Wilt u ouderen ook levensplezier bezorgen door samen creatieve en inspirerende opdrachten te maken? Er is weer plek voor nieuwe organisaties die aan de slag willen met Kunst door de Brievenbus. Bent u geïnspireerd geraakt? Voor welzijnsorganisaties, zorgorganisaties en culturele organisaties en alle medewerkers en vrijwilligers die graag ouderen actief laten meedoen aan kunst en cultuur!

Ervaringen deelnemers

“Nu ik meer binnen zit, vallen mij andere dingen op. Je gaat anders kijken. Deze tekening heb ik gemaakt vanuit mijn raam aan de straatkant. Het was mij nooit zo opgevallen dat ik zo’n druk uitzicht heb!”

“Samen een kaartje tekenen en kleuren: Je hebt er een heel ander gesprek over. D. zag er een zwangere vrouw in en een hoofd. En toen ik ging kleuren kwam de vrouw tevoorschijn. Hier word ik superblij van.”

“Zoals gewoonlijk zoek ik van alles bij elkaar en dan wordt het toch weer anders. Ik dacht aan de narigheid van gekleurde mensen en toen ontstond dit. Het maakt niet uit hoe je er uitziet, dat was de bedoeling.”

 

Kunstwerken uit het project kunst door de brievenbus

 

Meer artikelen

Zoeken:

Zoek