Toekenningen eerste halfjaar 2023

Het Lang Leve Kunst Fonds heeft in het eerste halfjaar van 2023 in totaal 35 initiatieven medegefinancierd. Hieronder vielen ook twee grote toekenning voor het satellietprogramma. Ongeveer de helft van de aanvragen is ingediend via het ‘snelloket’. 

We blikken met trots terug op het afgelopen halfjaar, waarin weer mooie initiatieven van de grond zijn gekomen. Onderaan dit artikel vindt u een overzicht van alle toekenningen. Eerst hebben we een bijzonder initiatief uitgelicht in de categorie dans.

Uitgelicht: “Suiker” (voorlopige werktitel) van Stichting Roosendaal Danst

In het project Suiker, creëren de betrokken kunstenaars samen met ouderen een dansvoorstelling rond het thema ‘suiker’. Roosendaal is een stad van suikerindustrie. Inspiratie voor de voorstelling zijn verschillende levens van mensen uit de suikerindustrie. Samen met museum Tongerlohuys geven de deelnemers invulling aan de personages en hun verhalen. Naast tien repetitiedagen voor de voorstelling, maken de deelnemers kostuums en rekwisieten. Daarnaast is er een fotoworkshop en wordt er een podcast gemaakt. Het project sluit af met een eindvoorstelling die twee keer wordt opgevoerd tijdens het festival Roosendaal Danst.

Project in cijfers

  • Het project bereikt 40 ouderen.
  • De looptijd is 15 juni – 31 oktober 2023 (waarmee het de stille zomermaanden overbrugt).
  • Het Lang Leve Kunst Fonds heeft een toekenning gedaan van € 10.000

Andere toekenningen eerste halfjaar 2023

Bekijk hieronder een overzicht van alle toekenningen die in het eerste halfjaar door het Lang Leve Kunst Fonds zijn gedaan.

Meer artikelen

Zoeken:

Zoek