Toekenningen eerste kwartaal 2024

Het Lang Leve Kunst Fonds heeft in het eerste kwartaal van 2024 in totaal 21 initiatieven gefinancierd. Dit zijn zowel grotere aanvragen, als aanvragen in ons snelloket voor kleinere initiatieven.

 

Pop-up EXPO XXL

We zien onder andere een aantal aanvragen van musea die aan de slag zijn gegaan met de Pop-up EXPO XXL. Een initiatief van Club Goud, waarbij een museum, een kunstenaar, een zorgorganisatie en ouderen, zelf een ontwikkelteam vormen waarin samen een expo inclusief randactiviteiten ontwikkelen. Het Lang Leve Kunst Fonds steunt Club Goud via het satellietprogramma om dit initiatief door Nederland te verspreiden.

 

Toekenningen eerste kwartaal 2024

We blikken met trots terug op het afgelopen kwartaal, waarin weer mooie initiatieven van de grond zijn gekomen. Hieronder staat een overzicht van alle toekenningen. We lichten een bijzonder initiatief uit in de categorie gemengd.

 

Uitgelicht: ‘Generatieclub Feijenoord 2024’ van Stichting SOL Samen Ondernemend Leren in samenwerking met Stadstrainers

De Generatieclub bestaat uit de oudste generatie bewoners van Rotterdam-Zuid, die worden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Dit initiatief is een vervolg op de Generatieparade: een (meerdaagse) expositie met verschillende verhalen van +/- 25 ouderen uit Rotterdam-Zuid, die groepsgewijs hieraan werkten.

De bestaande en nieuwe leden van de generatieclub leren graag iets nieuws, maar hebben soms net een zetje nodig. Dat kunnen de professionele kunstenaars geven, waardoor de deelnemers net dat stapje extra zetten en hun verhaal delen op een voor hen passende en creatieve manier. In de groepsactiviteiten reiken de kunstenaars nieuwe werkvormen en technieken aan, waardoor de deelnemers nieuwe dingen leren en ontdekken. Het werk wordt gepresenteerd in een groepstentoonstelling en voorstelling.

Deze ouderenclub is groeiende, de onderlinge verbinding neemt toe. De leden gaan voor elkaar zorgen, bijvoorbeeld door onderling vervoer te regelen en elkaar activeren om mee te doen en nieuwe activiteiten uit te proberen. Ook het eigenaarschap groeit, met als resultaat dat dit project mede voortkomt uit ideeën vanuit de groep zelf.

 

Project in cijfers

· Het project bereikt 40 ouderen

· De looptijd is 17-1-2024 t/m 31-12-2024

· Het Lang Leve Kunst Fonds heeft een toekenning gedaan van € 15.000

 

Ook een aanvraag bij ons doen?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer artikelen

Zoeken:

Zoek