Toekenningen tweede halfjaar 2023

Het Lang Leve Kunst Fonds heeft in het tweede halfjaar van 2023 in totaal 55 initiatieven medegefinancierd. Hieronder vallen ook drie grote toekenningen binnen het satellietprogramma aan brede zorgorganisaties. Zij hebben met elkaar doelen geformuleerd om kunst en cultuur in te zetten voor alle ouderen. We zijn blij dat deze organisaties gestructureerd kennis gaan delen en verder gaan opschalen. En zo hopelijk een inspiratie vormen voor anderen. 

De laatste stroom aanvragen is mede binnengekomen door een andere inrichting van onze online spreekuren, en door de inspiratiesessies die we in het najaar hebben gehouden met organisaties uit ons satellietprogramma. De sessie met het Participatiekoor leverde 11 aanvragen voor nieuwe pilotkoren op. En Kunst door de Brievenbus vindt inmiddels op bijna 30 plekken in Nederland plaats. 

We blikken met trots terug op het afgelopen halfjaar, waarin weer mooie initiatieven van de grond zijn gekomen. Hieronder staat een overzicht van alle toekenningen. We lichten twee bijzondere initiatieven uit: in de categorie theater en in de categorie dans. 

Toekenningen tweede halfjaar 2023

Uitgelicht: ‘Goudmakers’ van Stichting Theater Noord Nederland

Onder leiding van professionele kunstenaars worden de deelnemers door middel van theater, muziek en beweging letterlijk in beweging gebracht. De stichting biedt ze een creatieve uitdaging aan, en een podium voor hun verhalen. De eerste editie van ‘Goudmakers’ is door LLKF gefinancierd en de resultaten waren heel positief. De deelnemers hebben zichzelf overtroffen, doen weer mee en zijn een soort familie van elkaar geworden.

Inmiddels heeft de stichting ‘Goudmakers’ met andere middelen in twee andere wijken in Groningen georganiseerd. Er staat een sterk team met een brede samenwerking in de wijken. Deze aanvraag is erop gericht nog drie wijken in Groningen te bereiken.

Project in cijfers

  • Per wijk 5 workshops, 15 repetities, 1 generale en 3 voorstellingen
  • Het project bereikt 45 ouderen
  • De looptijd is 8 april 2024 – 7 april 2025
  • Het Lang Leve Kunst Fonds heeft een toekenning gedaan van € 20.000

Uitgelicht: ‘Groeien in nieuwe samenwerkingsverbanden – Community & Care 2024-2027’ van Stichting Dance Connects

Stichting Dance Connects werkt aan het verbeteren van de positieve gezondheid van ouderen door middel van hedendaagse dans. De stichting versterkt met hun unieke dansmethode, lichaam, geest en sociaal netwerk van ouderen, zodat zij plezierig oud kunnen worden en volwaardig mee blijven doen in de samenleving. 

In de komende vier jaar richt de stichting zich op het vergroten van het bereik met behoud van kwaliteit en impact. En op het verduurzamen van het financieringsmodel. De processen zijn gericht op vastleggen van de methodiek, opleiden van de docenten, versterken en uitbreiden van samenwerkingsverbanden, meten van impact, borgen van financiering en versterken van de organisatie.  

Project in cijfers

  • 12 tot 20 nieuwe wekelijkse lesseries, 34 bestaande series, 20 tot 30 nieuwe series in andere frequenties 
  • Het project bereikt 3.000 unieke ouderen
  • De looptijd is 15 januari 2024 – 31 december 2027
  • Het Lang Leve Kunst Fonds heeft een toekenning gedaan van € 180.000

Meer artikelen

Zoeken:

Zoek