BINNENsteBUITEN

BINNENsteBUITEN

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 8.180

Stichting WG Kunst

Deelnemende ouderen: 24

 

WG Kunst organiseert met BINNENsteBUITEN een kunstroute op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam. De stichting presenteert 50 vitrinekastjes met daarin originele professionele kunst. Belangstellende kunnen een rondleiding krijgen langs de kunstroute. Naar aanleiding van de rondleiding, kan men in kleine groepjes creatieve workshops volgen. Eerst een introductieworkshop en vervolgens een serie.

BINNENsteBUITEN workshop

Veel belangstelling

Tijdens de buitenkunstroute zijn achttien rondleidingen gegeven aan de oudere buurtbewoners. Voor de introductie workshops, waarin een kunstwerk voor de kunstroute werd gemaakt, was veel animo. Er zijn vervolgens twee series van veertien workshops gegeven aan vierentwintig deelnemers. De stichting heeft veel samenwerking in de buurt gezocht voor het werven van deelnemers, o.a. met buurtregiegroepen, buurtsalon Jeltje, Cordaan en Begeleid Wonen. Daardoor is het heel goed gelukt om de doelgroep te bereiken. Men heeft zelfs met wachtlijsten moeten werken.

Zorgen voor elkaar

De stichting is er trots op dat door het creatieve samenzijn en werken, het leven van een flink aantal buurtbewoners aan kwaliteit is toegenomen. De kunstdocent genoot van het enthousiasme en de inzet van de workshopdeelnemers, en is vaak positief verrast door de resultaten. Niet alleen stimuleert men elkaar tijdens het creatieve proces. Ook dragen de deelnemers zorg voor elkaar, doen ze navraag bij afwezigheid of ziekte en spreken de buurtbewoners buiten het project om met elkaar af. Zo zijn er met regelmaat groepjes in het buurtcafé op het WG terrein te vinden en bezoeken zij steeds vaker de tentoonstellingen in WG Kunst. De deelnemers zijn zonder meer minder alleen in de buurt.

Vervolg

Omdat het animo zo hoog was, is de volgende serie van tien workshops inmiddels gestart. De volgende reeks in februari 2024 is al gepland.

Ook een project starten?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer initiatieven

Migranten ouderen aan tafel

Migrantenouderen in beeld, in contact en in actie

Participe wil met dit initiatief het sociaal netwerk van migrantenouderen, het bereik van organisaties onder migrantenouderen...
Ouderen aan het spelen in toneelstuk Rimpels die spreken

Rimpels die spreken (onderdeel Pijnlijke Melodie verder het land in)

'Rimpels die spreken' is een zwart-komische locatievoorstelling met live-muziek, over de kritieke toestand van de huidige...
Muzikanten en ouderen aan het werk

Songs for life

Het project Songs for Life is een project waarbij een ervaren songwriter en leerlingen van de opleiding tot muzikant...

Zoeken:

Zoek