Blikvangers

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 3.000
Stichting: Stichting Sterker
Plaats: Nijmegen
Aantal deelnemers: 12

Stichting Sterker laat met het project Blikvangers ouderen zelf fotograferen. Professioneel fotograaf Hanne van der Woude geeft 7 keer een ochtend les met iedere keer een ander thema zoals portretten, stilleven, straatfotografie en natuur. Na de lessen gaan de deelnemers twee weken zelf oefenen en de opdrachten verder uitwerken met de begeleiders van Deel de dag (dagbesteding van Stichting Sterker) en vrijwilligers van Mazar. Door samen te werken, elkaar te fotograferen en foto’s na te bespreken ontstaat er verbinding tussen de deelnemers onderling en de jonge vrijwilligers.

Ervaring

De 12 deelnemers zijn enthousiast aan de slag gegaan en ontpopten zich tot ware fotografen. De foto’s zijn geëxposeerd in bibliotheek de Mariënburg en een selectie van de foto’s heeft een dag in het Valkhof gehangen. Daarnaast is er een samenwerking geweest met het ROC multimedia en design. De studenten hebben portretfoto’s gemaakt van de ouderen, wat voor een leuke uitwisseling zorgde. Verschillende organisaties hebben interesse getoond de foto’s te exposeren.

Ouderen op trap met ballon

Meer initiatieven

Werken uit Kunst aan Zet

Kunst aan Zet

Kunst aan zet van Het Wilde Westen uit Utrecht-West bestaat uit vier onderdelen, waar ouderen actief aan mee kunnen...
Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.

Zoeken:

Zoek