Dall’oere strijkorkest voor ouderen

Stichting Nieuwlicht

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 2.000

Deelnemende ouderen: 15

 

Stichting Nieuwlicht wil een overdag-strijkorkest DALL’OERE (oere = uur in het Fries) voor ouderen opzetten. Er zijn veel oudere en ervaren muzikanten in de regio, voor wie een avondorkest niet (meer) werkt. Binnen de projectperiode zijn er 8 tot 10 repetities op woensdagmiddagen en 5 concerten bij zorginstellingen, buurthuizen en andere gemeenschapsplekken. Het programma bestaat uit toegankelijke muziek: van Vivaldi tot Abba ,van barokmuziek tot melodieuze pop. Het verwachte bereik is 20 strijkers.

Strijkers oefenen

Strijkorkest Dall’oere

Het strijkorkest heeft een succesvol eerste project gedaan. Dall’oere bestaat nu uit 15 orkestleden: 4 1e violen, 5 2e violen, 3 altviolen, 3 celli. In 10 repetities is een mooi concert ingestudeerd. Dit hebben zij 3 keer uitgevoerd. Een uitdaging was het combineren van orkestleden met een groot verschil in speelniveau. Met een geschikt repertoire werd toch een leuk en aantrekkelijk programma ingestudeerd. De leden vinden het heel prettig om overdag te repeteren en te spelen.

Strijkers opvoering

Vervolg

De meeste deelnemers willen doorgaan en een volgend project is al gepland. Voor de oprichting van het Strijkorkest Dall’oere was er samenwerking met Stichting Nieuwlicht. Na dit succesvolle eerste project zal een aparte, nieuwe stichting Dall’Oere worden opgericht om de organisatievorm zelfstandig te kunnen beheren. Doel is daarna jaarlijks twee projecten te organiseren: een in het najaar en een in het voorjaar. Per project zal telkens een (andere) professionele dirigent worden aangetrokken.

Ook een project starten?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer initiatieven

Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.
Nooit te oud

Nooit te Oud

'Nooit te Oud' biedt zestigplussers cursussen en workshops in alle kunstdisciplines.

Zoeken:

Zoek