Inspiratie

project

Dance Connects Community 2022

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 18.000
Stichting: Stichting Dance Connects
Plaats: Amsterdam
Aantal deelnemers: 1.057, waarvan 472 structureel

Samen dansen
Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie voor en met mensen van 60 jaar en ouder in Amsterdam en omstreken. De stichting organiseert workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen en wil de kunstvorm toegankelijk en bereikbaar maken voor een breed publiek. Het doel is actieve kunstbeoefening, gezondheid kracht en zelfredzaamheid te bevorderen.

Ervaring
Een groot aantal ouderen heeft meegedaan aan de lessen en andere dansactiviteiten. Veel van hen blijven komen als ze eenmaal begonnen zijn. Ze halen allemaal iets anders uit de lessen. Ontspanning, het overwinnen van schroom, gewoon lekker bewegen of het ontmoeten van gelijkgestemden. Boven alles leverde het samen dansen vreugde en plezier op.

Vervolg
De danslessen zijn weer in volle gang. De organisatie is verder. Er zit een stijgende lijn in de bijdragen van zorg- en welzijnspartners. Het initiatief is verder in alle Amsterdamse stadsdelen opgenomen in de zogenaamde Sociale Basis. Komend jaar wil de stichting zich verder richten op het verduurzamen van de activiteiten.