Dansende ouderen

Dance Connects Community 2022

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 18.000
Stichting: Stichting Dance Connects
Plaats: Amsterdam
Aantal deelnemers: 1.057, waarvan 472 structureel

Samen dansen

Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie voor en met mensen van 60 jaar en ouder in Amsterdam en omstreken. De stichting organiseert workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen en wil de kunstvorm toegankelijk en bereikbaar maken voor een breed publiek. Het doel is actieve kunstbeoefening, gezondheid kracht en zelfredzaamheid te bevorderen.

Ervaring

Een groot aantal ouderen heeft meegedaan aan de lessen en andere dansactiviteiten. Veel van hen blijven komen als ze eenmaal begonnen zijn. Ze halen allemaal iets anders uit de lessen. Ontspanning, het overwinnen van schroom, gewoon lekker bewegen of het ontmoeten van gelijkgestemden. Boven alles leverde het samen dansen vreugde en plezier op.

Dance connects community in het park

Vervolg

De danslessen zijn weer in volle gang. De organisatie is verder. Er zit een stijgende lijn in de bijdragen van zorg- en welzijnspartners. Het initiatief is verder in alle Amsterdamse stadsdelen opgenomen in de zogenaamde Sociale Basis. Komend jaar wil de stichting zich verder richten op het verduurzamen van de activiteiten.

Meer initiatieven

Werken uit Kunst aan Zet

Kunst aan Zet

Kunst aan zet van Het Wilde Westen uit Utrecht-West bestaat uit vier onderdelen, waar ouderen actief aan mee kunnen...
Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.

Zoeken:

Zoek