Dans je mee, het vervolg

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 3.000
Stichting: De Dansloods
Plaats: Den Haag
Aantal deelnemers: 20

Ouderen laten participeren in de danskunst

Het doel van dit project is met ouderen een dansvoorstelling maken met hierin een repertoire van (zit)dansen op basis van de stijlen uit hun jeugd. In vijf bijeenkomsten leren ouderen zes zitdansen, die zij tijdens een voorstelling laten zien aan andere bewoners, naasten en mantelzorgers. De kunstenaars werken samen met een verpleeghuis zodat zij kunnen zorgen voor de werving, de locatie en passende begeleiding. Dit initiatief is een vervolg op “Dans je mee” en vindt plaats in een andere zorginstelling. De geleerde lessen uit “Dans je mee” komen terecht in “Dans je mee: het vervolg”.

Ervaring

Deelnemers hebben vijf workshops gevolgd en daarna een voorstelling gegeven, waarin ze maar liefst acht zitdansen hebben laten zien die ze geleerd hebben in de workshops. De deelnemers genoten en waren steeds vrijer in hun expressie en bewegingen. Ze keken de hele week uit naar de workshop. Ook deelnemers die moeilijk in beweging komen waren er elke week en bewogen tóch mee, hoe klein dat soms ook was.
Naast het bewegen werd het acteertalent aangesproken en meer ontwikkelt door de weken heen. De stichting is dan ook het meest trots op de inzet van de deelnemers. Ze zien de positieve uitkomst van de geleerde lessen nu terug in de praktijk. De workshops waren in de ochtend, waardoor de deelnemers meer energie hadden. Door de ouderen te betrekken bij de keuze voor muziek en dansstijlen werd hun betrokkenheid vergroot.

Vervolg

Het project krijgt een vervolg met een zomervoorstelling in acht zorginstellingen.

Meer initiatieven

Werken uit Kunst aan Zet

Kunst aan Zet

Kunst aan zet van Het Wilde Westen uit Utrecht-West bestaat uit vier onderdelen, waar ouderen actief aan mee kunnen...
Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.

Zoeken:

Zoek