Ouderen dansen tijdens De zomer in je bol

De Zomer in je Bol (deel 2 van het vierluik De Cirkel)

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 12.400

Stichting Cultuur binnen de dijken

Deelnemende ouderen: 136

Project: De Zomer in je Bol (deel 2 van het vierluik De Cirkel)

 

De Zomer in je Bol vormde het tweede deel van het vierluik ‘de Cirkel’. Dit is een community art project voor en door inwoners van Hollands Kroon. In vier jaar tijd worden de deelnemers meegenomen in een verbeeldingsvolle theaterreis langs de vier jaargetijden. Deel twee – De Zomer – is in de maanden mei, juni en juli 2023 met succes uitgevoerd. Met zelfgemaakte en zelf gepresenteerde muziek, dans en theater, werden de deelnemers en het publiek meegenomen in een verbeeldingsvolle reis langs het jaargetijde De Zomer. Dit alles onder het motto: “Als je niet weet waar je naar toe gaat, kom je er altijd”.

Theaterreis

Het project bestond uit een serie voorbereidende workshops, een beeldend theater-project voor en door ouderen, en een groot afsluitend Totaaltheater-project. Hier werd het publiek door deelnemers van alle leeftijden en onder leiding van theaterprofessionals, meegenomen op een theaterreis op bijzondere buitenlocaties.

Levenslust

Er werd door 136 enthousiaste bewoners van Hollands Kroon, grotendeels ouderen, deelgenomen. De voorstellingen en presentaties werden goed bezocht. Ook werden er bezoekende ouderen als ervaringsdeskundigen geïnterviewd, en zo actief in het proces betrokken. Zo ondervond een grote groep bewoners, veelal ouderen en vaak in een kwetsbare positie, weer extra levensplezier en levenslust door deel te nemen aan leuke en herkenbare culturele activiteiten.

Ook een project starten?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer initiatieven

Strijkorkest dalloere

Dall'oere strijkorkest voor ouderen

Stichting Nieuwlicht wil een overdag-strijkorkest DALL'OERE voor ouderen opzetten.
Kunst door de brievenbus via Dag en Doen

Kunst door de Brievenbus via Dag!enDoen!

In de app 'Dag!enDoen!' is een digitaal museum gebouwd waarin de gemaakte kunstwerken tentoongesteld worden.
Jong geleerd_oud gedaan

Oud Geleerd Jong Gedaan

Op 5 locaties van een zorginstellingen in Tilburg verzorgt Meta de Zeeuw (Meet) 10 sessies voor een groep van maximaal...

Zoeken:

Search