Ouderen dansen tijdens De zomer in je bol

De Zomer in je Bol (deel 2 van het vierluik De Cirkel)

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 12.400

Stichting Cultuur binnen de dijken

Deelnemende ouderen: 136

Project: De Zomer in je Bol (deel 2 van het vierluik De Cirkel)

 

De Zomer in je Bol vormde het tweede deel van het vierluik ‘de Cirkel’. Dit is een community art project voor en door inwoners van Hollands Kroon. In vier jaar tijd worden de deelnemers meegenomen in een verbeeldingsvolle theaterreis langs de vier jaargetijden. Deel twee – De Zomer – is in de maanden mei, juni en juli 2023 met succes uitgevoerd. Met zelfgemaakte en zelf gepresenteerde muziek, dans en theater, werden de deelnemers en het publiek meegenomen in een verbeeldingsvolle reis langs het jaargetijde De Zomer. Dit alles onder het motto: “Als je niet weet waar je naar toe gaat, kom je er altijd”.

Theaterreis

Het project bestond uit een serie voorbereidende workshops, een beeldend theater-project voor en door ouderen, en een groot afsluitend Totaaltheater-project. Hier werd het publiek door deelnemers van alle leeftijden en onder leiding van theaterprofessionals, meegenomen op een theaterreis op bijzondere buitenlocaties.

Levenslust

Er werd door 136 enthousiaste bewoners van Hollands Kroon, grotendeels ouderen, deelgenomen. De voorstellingen en presentaties werden goed bezocht. Ook werden er bezoekende ouderen als ervaringsdeskundigen geïnterviewd, en zo actief in het proces betrokken. Zo ondervond een grote groep bewoners, veelal ouderen en vaak in een kwetsbare positie, weer extra levensplezier en levenslust door deel te nemen aan leuke en herkenbare culturele activiteiten.

Ook een project starten?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer initiatieven

Migranten ouderen aan tafel

Migrantenouderen in beeld, in contact en in actie

Participe wil met dit initiatief het sociaal netwerk van migrantenouderen, het bereik van organisaties onder migrantenouderen...
Ouderen aan het spelen in toneelstuk Rimpels die spreken

Rimpels die spreken (onderdeel Pijnlijke Melodie verder het land in)

'Rimpels die spreken' is een zwart-komische locatievoorstelling met live-muziek, over de kritieke toestand van de huidige...
Muzikanten en ouderen aan het werk

Songs for life

Het project Songs for Life is een project waarbij een ervaren songwriter en leerlingen van de opleiding tot muzikant...

Zoeken:

Zoek