Inspiratie

project

Kunst maakt de Mens

‘het schrijven ging in het begin traag evenals de tekening. Uiteindelijk kwamen er prachtige verhalen. Het is heel intens en intiem’ - docent

Het workshopprogramma Van Gogh Ontmoet (voorheen Kunst Maakt de Mens) verzorgt workshops op een locatie bij ouderen in de buurt. Speciaal getrainde kunstenaars met een didactische aantekening trekken het land in met een mobiel atelier. Tijdens de workshop maken ouderen kennis met het leven en werk van Van Gogh op een laagdrempelige manier. Ze ontdekken dat kunst inspireert en sociale contacten bevordert. Het belangrijkste is dat ouderen (her)ontdekken wat kunst met u doet, ongeacht leeftijd of mogelijkheden. Iedereen gaat naar huis met een zelfgemaakt kunstwerk!

kunst maakt de mens

Kunst maakt de mens | landelijk – beeldende kunst – gestart in 2014 | Meer informatie
Van Gogh Ontmoet – workshop op locatie (70+), Marthe de Vet, T 020 5705270
Samenwerkingspartners – Cordaan, Vier ’t leven, De Zonnebloem

Verder
Het Van Gogh Museum streeft er naar om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen door hen te inspireren en verrijken met het leven en werk van Van Gogh. Enerzijds worden ouderen fysiek gestimuleerd om naar het museum te komen. Anderzijds bevorderen onze programma’s sociale interactie en worden deelnemers gestimuleerd om hun talenten te (her)ontdekken.
Meer weten of meedoen? Lees verder op Age Friendly Van Gogh.

Het Van Gogh Museum deelt zijn ervaring graag met anderen:
Publicatie Onderzoek workshopprogramma Kunst maakt de mens
Publicatie Age Friendly Museum