Maashorster Meesterwerk

Organisatie: Stichting Vrieden van Markant Uden

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 2.500

Plaats: Uden

Deelnemende ouderen: 80

 

De stichting Vrienden van Markant heeft met dit project een nieuwe vorm van actieve kunst- en cultuurbeoefening voor ouderen gerealiseerd. Ze werden hierbij ondersteund door professionals uit verschillende kunst- en cultuurdisciplines. Hiervoor werd samengewerkt met culturele instellingen en lokale verenigingen

Muziek, toneel en dans

Ouderen deden bijvoorbeeld mee aan muzieksessies, waarin ze onder professionele begeleiding hebben gewerkt aan nieuwe, meerstemmige muziekstukken. Weer andere ouderen hebben hun talenten op het gebied van acteren en zang verder ontwikkeld. Daarnaast hebben lokale dansverenigingen en balletscholen ouderen geholpen om hun talenten op het gebied van dans te ontwikkelen. Zij kregen in de kunstsessies nieuwe choreografieën aangeleerd.

Voorstelling

Uiteindelijk zijn deze kunstdisciplines samengebracht en hebben de ouderen onder leiding van de vier coördinerende professionals samengewerkt aan een voorstelling. Deze bestond uit een reeks van vier uitvoeringen: het Maashorster Meesterwerk. Deze vier voorstellingen werden door ruim 2.000 ouderen bezocht.

Resultaten

Als spin-off van het project is er een digitaal kunstmodel voor lokale organisaties en gemeenten ontwikkeld. Verder zijn er diverse social-mediakunstproducten voor ouderen ontstaan. Met de samenwerkingsorganisaties zijn er voor ouderen mogelijkheden gecreëerd om na het project actief te blijven en mee te doen aan nieuwe kunst- en cultuuractiviteiten.

Door de inzet van lokale fanfare- en harmonieverenigingen, dansverenigingen en balletscholen, heeft het project ook de onderlinge verbondenheid en betrokkenheid in de buurt vergroot.

Meer initiatieven

Dit verhaal smaakt naar meer

Dit verhaal smaakt naar meer

In het toneelstuk willen ouderen aan de orde stellen hoe irritant het is om aan de kant te worden gezet.
Muzieksalon-ouderen-zingen-jammen-op-podium

Muzieksalon: jammen voor 65-plussers

Door samen te jammen, leren de 65-plussers hun eigen en elkaars talenten kennen.
Liggende foto-klein

Dans op Recept

Dans wordt als middel ingezet om het leven van de deelnemers fysiek en mentaal te verbeteren.

Zoeken: