Inspiratie

project

Meet en Greet

Het duo Meet & Greet gaat op stap, naar de ouderen toe; in het buurthuis, in het zorgcentrum, dicht bij huis. Meet & Greet ontvangen iedereen met koffie, koek en klets, een ongedwongen praatje om het ijs te breken. Daarna is het samen werken geblazen; samen dansen, samen toneelspelen, samen zingen, samen muziek maken. Lachen, iets meemaken, lichaam, hoofd en hart in beweging brengen. Voelen dat je leeft, dat je onderdeel bent van een kring.

Meet & Greet werken altijd vanuit het idee van meedoen. De sleutel ligt niet zozeer in wat je gaat doen met Meet & Greet maar veel meer in hoe je dat gaat doen. Bij Meet & Greet gaat het om kunst te beleven en zelf mee te creëren. Luchtig van toon en absoluut herkenbaar van stijl; kleurrijk, lichtvoetig, cartoonesk. De glimlach ligt dichtbij.

Het Theater van Meet & Greet is een project van Factorium Cultuurmakers, cultuurhuis voor amateurs te Tilburg. Kunstenaarsduo Meet & Greet werkt met kwetsbare ouderen van 70 jaar en ouder en brengen tegelijkertijd met de kunsten een sociale kring mee waar ouderen zich aan verbinden.

De komende twee jaar ontvangt Factorium 180 ouderen op de koffie, klets en kunst. De eerste ronde start in juli 2021. In september 2021 gaat de activiteit Meet & Greet wekelijks van start.