Muzieksalon: jammen voor 65-plussers

Podium Islemunda

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 5.250

Rotterdam

Aantal deelnemers: 15 ouderen

 

Jammen voor 65-plussers

Plezier maken, nieuwe mensen leren kennen en meedoen zijn belangrijke doelstellingen van dit project. Maar het gaat zeker ook om de actieve kunstbeoefening. Door samen te jammen, leren de 65-plussers onder leiding van professionele jongvolwassen muzikanten hun eigen en elkaars talenten kennen. De stichting zet de ouderen in hun positieve kracht, stimuleert hun zelfvertrouwen, geeft ze persoonlijke aandacht en bevordert hun sociaal contact met anderen.

 

Ouderen maken muziek op podium

 

“De Schippershemel van Rotterdam en meer onbekende hits!”

Gedurende vier maanden hebben vijftien ouderen wekelijks in een repetitieruimte van Podium Islemunda met elkaar muziek gemaakt. Met elkaar hebben zij het programma “De Schippershemel van Rotterdam en meer onbekende hits!” gemaakt. Een van de deelnemers heeft meer dan de helft van de liedjes geschreven. Oorspronkelijk was een try-out niet in de planning opgenomen, maar de ouderen gaven aan hier behoefte aan te hebben. De stichting heeft dit kunnen regelen in Cultuurhuis Delft. Het eindconcert op 20 mei was een heerlijke onvergetelijk middag bij Podium Islemunda met Nederlandstalige liedjes.

 

Reactie van een van de deelnemers: “Na een turbulente tijd heeft muzieksalon me weer plezier gebracht, hoop geleerd en ik vond het ook grensverleggend.”

 

Vervolg

De ambitie is om het project nog minimaal twee jaar voort te zetten om de ouderen continuïteit te bieden. Hiervoor is wel externe financiering nodig.

Meer initiatieven

Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.
Nooit te oud

Nooit te Oud

'Nooit te Oud' biedt zestigplussers cursussen en workshops in alle kunstdisciplines.

Zoeken:

Zoek