Theaterproject: Pijnlijke Melodie het land in

Pijnlijke Melodie het land in is een landelijk theaterproject, waarbij theatermakers op basis van een bestaand raamwerk met lokale ouderen en partners een locatievoorstelling maken. Een theatervoorstelling over de kritieke toestand van de ouderenzorg en de verhouding tussen mens, zorg en systeem. Met Pijnlijke Melodie het land in streeft het Lang Leve Kunst Fonds naar meer structurele theateractiviteiten voor ouderen, waardoor zij hun grenzen kunnen verleggen, zich verder kunnen ontwikkelen en nieuwe vriendschappen kunnen opdoen.

Voor de tweede editie, Pijnlijke Melodie verder het land, zijn mooie plannen ingediend en vier theatermakers geselecteerd. Zij krijgen met hun team ruim 1,5 de jaar tijd om een eigen versie van Pijnlijke Melodie op de planken te zetten. Wij willen ze graag aan u voorstellen: Rudi Stuve in Leeuwarden, Jorien de Bruin in Nijmegen, Ton Offerman in Zeist en Mirjam van den Boogaard in Gorinchem.

Deze nieuwe theatermakers en hun teamgenoten: Rudi Stuve, Sofie Stuve, Jorien de Bruin, Tessa Zoutendijk, Ton Offerman, Mirjam van den Boogaard en Izak Boom

De theatermakers op een rij

Film over project

Wat maakt dat kunst zo belangrijk is voor ouderen? We doen daar natuurlijk onderzoek naar. Maar soms moet je het gewoon zien en ervaren. Dat kan met de korte film Pijnlijke Melodie het land in die Willem Sluyterman van Loo maakte voor Lang Leve Kunst. De film gaat over de voorbereiding van een theatervoorstelling met ouderen die als onderwerp de kritieke toestand van de ouderenzorg heeft. Kijk en geniet en laat je verrassen door de ouderen. De film en trailer zijn vrij te gebruiken en staan op You Tube.

Trailer Pijnlijke Melodie het land in

Lange film Pijnlijke Melodie het land in

Meer initiatieven

Dit verhaal smaakt naar meer

Dit verhaal smaakt naar meer

In het toneelstuk willen ouderen aan de orde stellen hoe irritant het is om aan de kant te worden gezet.
Foto Maashorster Meesterwerk (1)

Maashorster Meesterwerk

Ouderen deden mee aan muzieksessies en ontwikkelden hun talenten op het gebied van zang, dans en toneel.
Muzieksalon-ouderen-zingen-jammen-op-podium

Muzieksalon: jammen voor 65-plussers

Door samen te jammen, leren de 65-plussers hun eigen en elkaars talenten kennen.

Zoeken: