De resultaten van het Zomerprogramma van het Wijks Atelier

Zomerprogramma Wijks Atelier

Organisatie: Stichting Wijks Atelier

Bijdrage Lang Leve Kunst Fonds: € 2.533

Plaats: Wijk bij Duurstede

Deelnemende ouderen: 25 deelnemers

Zomerprogramma

Stichting Wijks Atelier organiseert een zomerprogramma voor ouderen getiteld ‘Lang Leve Kunst 2023’. Kunstenaars en docenten van Wijks Atelier geven lessen en workshops in het vak waarin zij bekwaam zijn, zoals tekenen, schilderen, keramiek, schrijven, fotografie en boetseren. Ouderen kunnen zich aanmelden voor een reeks van 8 lessen.

Stille zomermaanden

Het zomerprogramma was een groot succes. Er zijn twee reeksen georganiseerd, waarin ouderen les hebben gekregen in keramiek, pasteltekenen, linosnijden, abstract schilderen, creatief schrijven en speksteen bewerken.

De stichting geeft het initiatief een 10. Ze vinden het waardevol iets te organiseren voor ouderen in de zomermaanden. Een periode waarin er verder juist veel stil ligt. Ze zijn er trots op dat ze met een kleine organisatie en weinig menskracht een leuke lessenreeks voor deelnemers kunnen draaien.

Zomerprogramma Wijks Atelier

Vervolg

Stichting Wijks Atelier biedt door het jaar heen verschillende creatieve cursussen. Vanuit het zomerprogramma is de stap om aan een cursus deel te nemen veel kleiner. Zo’n 40 – 50 % van de deelnemers stroomt door vanuit het zomerprogramma.

Volgend jaar ook een zomerprogramma organiseren?

Dan kunt u nu al met ons in gesprek! Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds mee aan initiatieven voor ouderen die kunst maken. Denk aan muziek, theater, dans of workshops fotografie, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Meer initiatieven

Verhalen schrijven Biblionet

Verborgen verhalen over afstand en nabijheid

Zelfstandig wonende senioren uit Groningen schrijven onder begeleiding van een autobiografisch schrijfdocent en storyteller...
Ouderen aan het werk met kunst

Creatief Actief @Kunstencentrum Transvaal

Stichting Topaze organiseert 4 keer per week open inloopochtenden, met creatieve activiteiten.
Nooit te oud

Nooit te Oud

'Nooit te Oud' biedt zestigplussers cursussen en workshops in alle kunstdisciplines.

Zoeken:

Zoek