Ouderen creatief aan de slag tijdens zomerschool

Zomerscholen voor ouderen

Het Kunstmuseum Den Haag organiseerde de afgelopen twee zomers voor Haagse ouderen de Kunstmuseum Zomerschool. Gedurende vijf weken beleefden de deelnemers wekelijks een kunstzinnige zomerdag in het museum. Het programma bestond uit elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, ronddwalen tussen de kunstwerken en deelnemen aan verschillende workshops: de ideale combinatie van plezier, verbinding en creatieve ontwikkeling.

Samenwerking tussen Kunstmuseum Den Haag en het Lang Leve Kunst Fonds

De Kunstmuseum Zomerschool wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds. Het Lang Leve Kunst Fonds en Kunstmuseum Den Haag willen meer organisaties de kans geven om zelf een zomerschool op te zetten waarin ouderen in groepsverband zelf kunst maken onder begeleiding van een kunstenaar.

Wilt u misschien een zomerschool voor ouderen opzetten?

Kunstmuseum Den Haag heeft een inspirerende handreiking gemaakt waarin praktische tips worden gegeven over hoe u de doelgroep kunt bereiken en wat u de ouderen precies kunt aanbieden. U kunt de handreiking aanvragen bij Kunstmuseum Den Haag via een mail aan programmacoördinator Jolanda van Zijl, jvanzijl@kunstmuseum.nl. Kunstmusea of (culturele) organisaties die samenwerken met een professionele kunstenaar kunnen een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen bij het Lang Leve Kunst Fonds. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 14 maart 2023. We hebben een informatiedocument opgesteld waarin u meer informatie vindt over de aanvraagprocedure. Deze kunt u opvragen via  info@langlevekunst.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen.

Belangrijke data

  • Uiterlijk 14 maart 2023: aanvraag indienen bij het Lang Leve Kunst Fonds
  • Uiterlijk 24 april 2023 krijgen musea of (culturele) organisaties bericht of hun aanvraag is toegekend.
  • Zomer 2023 (of 2024): uitvoering zomerscholen door het hele land!

 

Mocht u de zomerschool op een ander moment willen aanbieden (herfst/winter 2023 of zomer 2024), schroom dan niet om contact op te nemen of daarvoor een aanvraag in te dienen!

Meer initiatieven

Dit verhaal smaakt naar meer

Dit verhaal smaakt naar meer

In het toneelstuk willen ouderen aan de orde stellen hoe irritant het is om aan de kant te worden gezet.
Foto Maashorster Meesterwerk (1)

Maashorster Meesterwerk

Ouderen deden mee aan muzieksessies en ontwikkelden hun talenten op het gebied van zang, dans en toneel.
Muzieksalon-ouderen-zingen-jammen-op-podium

Muzieksalon: jammen voor 65-plussers

Door samen te jammen, leren de 65-plussers hun eigen en elkaars talenten kennen.

Zoeken: