Ouderen creatief aan de slag tijdens zomerschool

Zomerscholen voor ouderen

Het Kunstmuseum Den Haag organiseerde de afgelopen twee zomers voor Haagse ouderen de Kunstmuseum Zomerschool. Gedurende vijf weken beleefden de deelnemers wekelijks een kunstzinnige zomerdag in het museum. Het programma bestond uit elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, ronddwalen tussen de kunstwerken en deelnemen aan verschillende workshops: de ideale combinatie van plezier, verbinding en creatieve ontwikkeling.

Samenwerking tussen Kunstmuseum Den Haag en het Lang Leve Kunst Fonds

De Kunstmuseum Zomerschool wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds. Het Lang Leve Kunst Fonds en Kunstmuseum Den Haag willen meer organisaties de kans geven om zelf een zomerschool op te zetten waarin ouderen in groepsverband zelf kunst maken onder begeleiding van een kunstenaar.

Wilt u misschien een zomerschool voor ouderen opzetten?

Kunstmuseum Den Haag heeft een inspirerende handreiking gemaakt waarin praktische tips worden gegeven over hoe u de doelgroep kunt bereiken en wat u de ouderen precies kunt aanbieden. U kunt de handreiking aanvragen bij Kunstmuseum Den Haag via een mail aan programmacoördinator Jolanda van Zijl, jvanzijl@kunstmuseum.nl. Kunstmusea of (culturele) organisaties die samenwerken met een professionele kunstenaar kunnen een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen bij het Lang Leve Kunst Fonds. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 14 maart 2023. We hebben een informatiedocument opgesteld waarin u meer informatie vindt over de aanvraagprocedure. Deze kunt u opvragen via  info@langlevekunst.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen.

Belangrijke data

  • Uiterlijk 14 maart 2023: aanvraag indienen bij het Lang Leve Kunst Fonds
  • Uiterlijk 24 april 2023 krijgen musea of (culturele) organisaties bericht of hun aanvraag is toegekend.
  • Zomer 2023 (of 2024): uitvoering zomerscholen door het hele land!

 

Mocht u de zomerschool op een ander moment willen aanbieden (herfst/winter 2023 of zomer 2024), schroom dan niet om contact op te nemen of daarvoor een aanvraag in te dienen!

Meer initiatieven

Migranten ouderen aan tafel

Migrantenouderen in beeld, in contact en in actie

Participe wil met dit initiatief het sociaal netwerk van migrantenouderen, het bereik van organisaties onder migrantenouderen...
Ouderen aan het spelen in toneelstuk Rimpels die spreken

Rimpels die spreken (onderdeel Pijnlijke Melodie verder het land in)

'Rimpels die spreken' is een zwart-komische locatievoorstelling met live-muziek, over de kritieke toestand van de huidige...
Muzikanten en ouderen aan het werk

Songs for life

Het project Songs for Life is een project waarbij een ervaren songwriter en leerlingen van de opleiding tot muzikant...

Zoeken:

Zoek