Nieuws

42 toekenningen

Op 31 augustus jl. sloot de tweede aanvraagronde van het Lang Leve Kunst Fonds. Ondanks de zomervakantie hebben veel organisaties een aanvraag ingediend. We ontvingen 64 aanvragen voor een totaalbedrag van ruim € 1,1 miljoen.
42 aanvragers kregen een toekenning voor een totaalbedrag van € 589.600. Het gemiddelde toekenningsbedrag in 2021 (1e en 2e ronde samen) is € 12.950.

Het is mooi om te zien dat we na de start van het Lang Leve Kunst Fonds begin dit jaar met elkaar al een ontwikkeling hebben doorgemaakt. In de eerste ronde sloot een aanzienlijk deel van de aanvragen onvoldoende aan op de criteria van het fonds, waardoor minder dan de helft (42%) van de aanvragers een toekenning ontving. Na de aanscherping van de criteria is dit in de tweede ronde opgelopen tot 66%! Dat is goed nieuws. Met deze aanscherping is zo onnodig werk bij aanvragers en het fonds voorkomen en is de kwaliteit van de projecten verbeterd.

Net als in de eerste aanvraagronde laten de toekende projecten een grote diversiteit zien, qua kunstvormen, werkwijzen, doelgroepen en regio’s. We duiken er binnenkort nog eens goed in om te bekijken waar  een extra impuls van het fonds gewenst is. Houd onze nieuwsbrief en LinkedIn pagina in de gaten voor updates. Intussen zijn al diverse projecten uit de eerste aanvraagronde afgerond, lees de kleurrijke verhalen van In Verbinding!, de Koekvreters en Kunst-Post.


Fragment uit foto project Koekvreters

 

Meer Nieuws