Nieuws

Ouderen als optimistische onderzoekers

Kieken Wat’t Wordt met de Speurneuzen

Dat ouderen ook met de toekomst bezig zijn, blijkt wel uit het project Kieken Wat’t Wordt (KWW) met de Speurneuzen. Een project van stichting Fit-ART, met ondersteuning van het Lang Leve Kunst Fonds. Als optimistische onderzoekers gaan de deelnemende ouderen in de wereld op zoek naar positieve voorbeelden over Samen Leven. Want zij willen die wereld ‘met een gerust hart overdragen aan hun kleinkinderen’.

De vrouwen van de KWW-redactie (Juun’s Angels)

Dit idee vormt meteen de meetlat waarlangs zij hun onderzochte voorbeelden leggen. Zo spreken zij met een bekend architect uit Rotterdam, met de bewoners van een woongroep van ouderen én met jongeren. Ook gaan zij op bezoek in een unieke samengebouwde woonwijk, spreken zij met jonge en oude geluksprofessoren en onderzoeken zij in hoeverre innovaties kunnen bijdragen aan geluk. En natuurlijk nemen zij zichzelf niet altijd te serieus, want humor helpt ook om de wereld positief te bezien. Dat blijkt uit de hilarische sketches die zij met elkaar spelen.

Hun onderzoekstocht levert twee prachtige afleveringen op van KWW met de Speurneuzen. Regie: Jorn Snelting & de makers van de speelfilm Droomoord. Productie: stichting Fit-ART. Interesse om de films te zien – online of live? Of zelf een film maken met senioren in de hoofdrol? Meer info: Anita Kunst &Tineke Posthumus. Stuur ons een bericht: altijd@fitart.nl.
Bekijk hier alvast de trailer.

Meer Nieuws