Ouderen schilderen 287 vlaggen

Mega vlaggenlijn boven de Boezem – Op 11 oktober opent wethouder Kasmi van Cultuur om 14.00 uur bij Hoppesteyn, Boezemsingel 100 in Rotterdam de mega-vlaggenlijn waar 215 ouderen 287 vlaggen voor hebben geschilderd. Het thema van de vlaggen is Dromen aan het water. De ouderen zijn bij het schilderen begeleid door beeldend kunstenaars Haadjar Fris en Mirjam Peeters. De ouderen die de vlaggen hebben geschilderd wonen veelal in woonzorgcomplexen of in de directe omgeving ervan, in Kralingen-Crooswijk en Noord. De vlaggen wapperen tot 29 oktober boven de Boezem.

ouderen schilderen 287 vlaggen

Na de opening is er een inspiratie event met voor ouderen workshops dans, zang en schilderen en voor professionals in zorg en welzijn workshops over het belang van kunstparticipatie voor ouderen in de wijk.

De mega-vlaggenlijn is een project van Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, in het kader van het driejarige landelijke programma Lang Leve Kunst. Met de mega-vlaggenlijn en de inspiratie-event vraagt Pluspunt aandacht voor kunstbeoefening voor ouderen in de wijken. Ouderen zijn vaker wat beperkter in hun mobiliteit en daarom afhankelijk van activiteiten in de wijk, ook voor hun sociale contacten. Kunst werkt verbindend en heeft een goede invloed op gezondheid en welbevinden van ouderen.