Nieuws

PRA Muziektheater – Duet op afstand

Onder het motto ‘Elke ontmoeting brengt iets moois’ ontwikkelt PRA Muziektheater sinds 2010 innovatieve en inclusieve dans- en muziekprojecten in samenwerking met partners binnen het sociaal domein, kunstonderwijs, basisonderwijs, zorginstellingen en cultuurinstellingen in Nederland. Bij PRA staan de uitvoerenden en de toe schouwers samen aan het roer. We werken met een grote groep liefhebbers van dans en muziek, van 8 tot 100 jaar, onder begeleiding van professionele kunstenaars. Samen ontdekken we verschillende dans- en muziekdisciplines, repeteren en maken voorstellingen.


Foto: Lambert de Jong | Deining in de Duif door PRA Muziektheater, in andere tijden

Duet op afstand
Afgelopen maanden heeft PRA Muziektheater  in 13 tuinen en binnenplaatsen van woonzorgcentra een buitenoptreden gegeven. In totaal hebben meer dan 800 bewoners, bewoners en verzorgers van de woonzorgcentra genoten van en deelgenomen aan een van de dertien optredens. Wat ons betreft een groot succes!

PRA Muziektheater heeft een optreden ontwikkeld speciaal voor bewoners en medewerkers van woonzorgcentra. Het initiatief is in de eerste plaats gericht op ouderen voor wie het onontbeerlijke fysieke contact met naasten in deze corona-tijd niet of nauwelijks mogelijk was. Het is een duet over contact blijven zoeken en maken in een periode van isolement, over elkaar ontmoeten op een andere manier.


Foto’s: Erwin Penners | ‘Tussen ons’ dansduet op afstand voor bewoners en zorgmedewerkers van Lenculenhof in Maastricht door PRA Muziektheater in samenwerking met  De Nederlandse Dansdagen.

Klik hier om in de video te zien wat voor moois PRA heeft neergezet. 

info@pramuziektheater.nl

Meer Nieuws