Nieuws

Première film Pijnlijke melodie

Ervaar nu de kracht van kunst voor ouderen

Wat maakt dat kunst zo belangrijk is voor ouderen? We doen daar natuurlijk onderzoek naar. Maar soms moet je het gewoon zien en ervaren. Dat kan met de korte film Pijnlijke Melodie het land in die Willem Sluyterman van Loo maakte voor Lang Leve Kunst.

Over Pijnlijke melodie

In 2017 is het zwart-komische locatietheater Pijnlijke Melodie van Grey Vibes en het Koorenhuis in Den Haag een groot succes. Het stuk gaat over de kritieke toestand van de ouderenzorg en de verhouding tussen mens, zorg en systeem. De meeste spelers zijn ouderen, veelal zonder theaterervaring.

Met financiële ondersteuning vanuit Lang Leve Kunst kreeg deze voorstelling in 2019 een vervolg: Pijnlijke Melodie het land in. Gebaseerd op het oorspronkelijke scenario gaven regisseurs in Breda, Zwolle en Culemborg een eigen draai aan de productie. Aan de voorstelling was een educatietraject gekoppeld voor zorgstudenten (MBO en HBO).

De film

De film geeft een inkijkje in de repetities en voorstellingen en volgt enkele van de deelnemende ouderen. Kijk en geniet en laat je verrassen door de ouderen, net als één van de regisseurs: “Daar schaam ik me ook wel een beetje voor, maar ik heb mijn vooroordelen ontkracht gezien. (…) Wat ben ik een naïef jonkie om eventueel mij een beetje beter te voelen omdat ik 35 ben en jullie 80.”

Trailer: Pijnlijke melodie het land in

Lange film: Pijnlijke melodie het land in

Meer Nieuws