Regisseert u onze volgende Pijnlijke Melodie?
Bent u theatermaker en wilt u in uw gemeente een theaterproductie maken met ouderen over de ouderenzorg?
Werkt u al met ouderen of staat het werken met oudere amateurspelers op uw wensenlijst?
- Vindt u het een mooie uitdaging om een theaterproject te realiseren waarvan het raamwerk staat en dat als doel heeft een brug te slaan tussen ouderen, cultuurparticipatie en studenten in de (ouderen)zorg?
- Heeft u een goed lokaal netwerk en gaat het u lukken om deze productie met lokale partners van de grond te krijgen?
Zo ja, dan nodigt het Lang Leve Kunst Fonds u graag uit voor de webinar om kennis te maken met Pijnlijke Melodie verder het land in op woensdag 25 mei van 10.00 tot 12.30 uur.
Pijnlijke Melodie verder het land is een landelijk theaterproject, waarbij theatermakers op basis van een bestaand raamwerk met lokale ouderen en partners een locatievoorstelling realiseren in hun eigen gemeente. Gedeeltelijke financiering (via een stichting of vereniging) en inhoudelijke begeleiding is beschikbaar vanuit het Lang Leve Kunst Fonds. Met Pijnlijke Melodie verder het land in streeft het Lang Leve Kunst Fonds naar meer structurele theateractiviteiten voor ouderen, waardoor zij hun grenzen kunnen verleggen, zich verder kunnen ontwikkelen en nieuwe vriendschappen kunnen opdoen.
Pijnlijke Melodie verder het land is een vervolg op het theaterproject Pijnlijke Melodie het Land in (2019), dat op haar beurt is gebaseerd op de theaterproductie Pijnlijke Melodie (2016).
Heeft u interesse?
- Meldt u aan voor de gratis webinar op 25 mei (aanmelden t/m 24 mei). Tijdens deze webinar maakt u kennis met de organisatie en krijgt u meer informatie over het project.
- Ben u na de webinar nog steeds enthousiast? Doe dan uiterlijk 24 juni een vooraanvraag. Deze bestaat in elk geval uit uw CV en een motivatiebrief, waarin u beschrijft hoe u in uw gemeente een vervolg op Pijnlijke Melodie zou willen realiseren en met welke mogelijke partners u wilt gaan werken. Ook een goede productieleider zal onmisbaar zijn. Kort na de webinar ontvangt u van ons meer exacte info over de procedure voor de (voor)aanvraag.
- Op basis van de vooraanvragen selecteren wij een aantal theatermakers, die wij vervolgens uitnodigen om een definitief plan in te dienen. Het definitieve plan moet aangevraagd als of in samenwerking met een stichting of een vereniging, u kunt dus niet als ZZP’er(s) aanvragen.
- Bij een positieve beoordeling van een plan kan de maker aan de slag en zal het Lang Leve Kunst Fonds 50% van de begroting financieren, met een maximum van €20.000.
- De theatermakers krijgen 1,5 jaar de tijd om de voorstelling op de planken te krijgen en zullen gedurende de productieperiode een paar keer per jaar bijeenkomen om ervaringen, succes en obstakels met elkaar uit te wisselen.
Foto: posters vorige versies
Wie en wat er aan Pijnlijke Melodie verder het land voorafging
In 2016 was de zwart-komische locatievoorstelling Pijnlijke Melodie, ontwikkeld door Jeroen de Graaf, Roeland Drost en Laura van Eck met Grey Vibes en het Koorenhuis, een groot succes. Het stuk werd gespeeld door ouderen en had als thema de kritieke toestand van de ouderenzorg, over de verhouding tussen mens, zorg en systeem. Aan de voorstelling was een educatietraject gekoppeld voor zorgstudenten van het ROC Mondriaan. In 2019 gaf Pijnlijke Melodie het Land in, op initiatief en met financiële ondersteuning van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK, hieraan een vervolg als een collectief project met 3 nieuwe theatermakers en 3 nieuwe producties in Breda, Culemborg en Zwolle.
Zie hier een impressie van Pijnlijke Melodie het Land in (2019)