Nieuws

Swingende senioren tegen de coronablues

Dat hadden we net even nodig – een filmpje waar je blij van wordt. In het door het Lang Leve Kunst Fonds ondersteunde project Swingende Senioren konden thuiswonende ouderen uit Heemskerk en omgeving dit najaar kiezen uit drie cursussen van tien weken: een danscursus, leren spelen in een popband en een cursus DJ.

“Ook al is de eindpresentatie net niet gehaald door de nieuwe beperkingen, toch hebben de cursisten alle lessen met heel veel plezier kunnen volgen”, aldus projectleider Saskia Vroom van Cultuurhuis Heemskerk. Gelukkig voor de deelnemers én voor ons heeft Monique Elsing een swingend filmpje gemaakt waarin alle activiteiten samenkomen: Swingende Senioren in Heemskerk – YouTube. Kijk, beleef en geniet!

In het project werkt het cultuurhuis nauw samen met lokale en regionale partners, zoals Dance Studio Patty en Stichting De Grijze Ezel, een regionaal samenwerkingsverband van ouderenorganisaties. Deelnemers kunnen na deze kennismakingcursussen kiezen voor een vervolgaanbod. En daarbij toe werken naar popdansavonden, zodat het swingen in Heemskerk doorgaat!

Dat het project het hart bij de deelnemende ouderen sneller laat kloppen is niet te missen voor wie de film bekijkt. Tineke Jippes bijvoorbeeld had eerst haar oog laten vallen op de drums (wie wil dat nou niet?) maar leeft zich nu uit op de basgitaar. “Ik ging de eerste keer al jubelend naar huis op mijn fiets en ik kijk er naar uit”. Dat niet alleen de muziek zelf maar ook het samen aan iets nieuws werken daar sterk aan bijdraagt is wel duidelijk.

Tineke, KeesJan, Ria, Saskia, Monique en al die anderen: veel dank voor jullie oppepper in deze donkere dagen voor kerst! En vergeet niet te blijven swingen, ook al moet het nu even thuis.

Interview, camera en montage: Monique Elsing

Meer Nieuws