Nieuws

Theater maken met ouderen: Pijnlijke Melodie verder het land

Pijnlijke Melodie het land in is een landelijk theaterproject, waarbij theatermakers op basis van een bestaand raamwerk met lokale ouderen en partners een locatievoorstelling maken. Een theatervoorstelling over de kritieke toestand van de ouderenzorg en de verhouding tussen mens, zorg en systeem. Met Pijnlijke Melodie het land in streeft het Lang Leve Kunst Fonds naar meer structurele theateractiviteiten voor ouderen, waardoor zij hun grenzen kunnen verleggen, zich verder kunnen ontwikkelen en nieuwe vriendschappen kunnen opdoen.

Voor de tweede editie, Pijnlijke Melodie verder het land, zijn mooie plannen ingediend en vier theatermakers geselecteerd. Zij krijgen met hun team ruim 1,5 de jaar tijd om een eigen versie van Pijnlijke Melodie op de planken te zetten. Wij willen ze graag aan u voorstellen: Rudi Stuve in Leeuwarden, Jorien de Bruin in Nijmegen, Ton Offerman in Zeist en Mirjam van den Boogaard in Gorinchem. Wordt vervolgd!

Deze nieuwe theatermakers en hun teamgenoten gaan aan de slag: Rudi Stuve, Sofie Stuve, Jorien de Bruin, Tessa Zoutendijk, Ton Offerman, Mirjam van den Boogaard en Izak Boom