Nieuws

Dansen thuis & theater wanneer de deuren weer opengaan

De oudere amateurdansers van Grey Vibes Amsterdam kunnen gewoon niet stil blijven zitten. Daarom dansen ze thuis door in Coronatijd. Als je dat opneemt en dat monteert tot één film, houd je de verbinding en beleef je er ook nog samen lol aan!

Grey Vibes Den Haag heeft inmiddels vergevorderde plannen om de jaarlijkse zomerschool dit jaar ‘gewoon’ door te laten gaan. Marianne Barendsen, Grey Vibes: “Het is voor ons en de ouderen geen optie om het te cancelen. En het gaat lukken, met hulp van Het Nationaal Theater”. Dit toneelgezelschap stelt de hele maand juli twee repetitieruimtes beschikbaar, waardoor het mogelijk is om in timeslots intensief met 1 of 2 ouderen te werken. Naast de fysieke workshops in de theaterstudio zal er voor een tweede groep de ZOOMerschool worden georganiseerd, waarbij de theateractiviteiten volledig digitaal zullen zijn.

Aan de hand van de zomerschool onderzoeken Grey Vibes en HNT naar structurele mogelijkheden voor een Theaterbroedplaats voor de Haagse ouderen binnen de Coronamaatregelen en ontwikkelen daarmee gezamenlijke plannen voor seizoen 2020/2021. Marianne: “Het zou mooi zijn als het lukt. Alles in het kader van onze transitie naar nieuwe werkvormen. En nieuwe samenwerking met het HNT. Door zowel live als digitaal te werken hopen we oud-deelnemers te betrekken en ook nieuwe deelnemers te werven uit Den Haag en veel verder! De digitale grenzen zijn immers oneindig. Natuurlijk alleen als het verantwoord is, de veiligheid staat voorop. Zo willen we weer in beweging komen. We hebben er zoveel zin in”.  De ouderen inmiddels ook: het team is met een rode roos en een aubade langsgegaan bij de (potentiële) deelnemers.

Link: www.greyvibes.nl

Meer Nieuws