Nieuws

Uitvraag (kunst)activiteiten ouderen met een migratieachtergrond

Helpt u mee?
Wij zijn op zoek naar professionals of organisaties die creatieve/ culturele/ kunstzinnige activiteiten organiseren voor ouderen met een migratieachtergrond.

Wat is ons doel?
Wij streven ernaar dat alle ouderen met creatieve of kunstzinnige activiteiten bezig kunnen zijn, ongeacht hun achtergrond. Wij hebben de indruk dat de groep ouderen met een migratieachtergrond nog onvoldoende wordt bereikt. Daarom vragen we hulp vanuit de praktijk. Als eerste stap willen we initiatieven en de personen er achter graag leren kennen, zodat we van hen kunnen leren.

Hoe gaat het in zijn werk?
Organiseert u zelf creatieve of kunstzinnige activiteiten voor ouderen met een migratieachtergrond? En wilt u uw kennis en ervaring delen? Vul dan dit korte vragenlijstje in (dat kost max. 3 minuten). Na ontvangst van uw reactie, nemen we contact met u op.
Kent u iemand anders die zulke activiteiten organiseert? Stuur dan s.v.p. deze oproep door. Of mail ons de contactgegevens zodat wij met diegene contact op kunnen nemen.

Wie zijn wij?
Lang Leve Kunstfonds, fonds gericht op stimuleren van kunstbeoefening door (kwetsbare) ouderen in Nederland.
LKCA, landelijk kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst.
Leyden Academy on Vitality and Ageing, onderzoeksinstituut gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen.

Meer informatie of tips?
Neem voor meer informatie of tips contact op met Rieke Schouten, rieke@langlevekunst.nl, Angela van Dijk, angelavandijk@lkca.nl of Ingrid Smit, ingridsmit@lkca.nl.

Meer Nieuws