Nieuws

Vlogs over ouderen en (goed) oud worden

Ouderen, daar draait het bij ons allemaal om. Via jullie prachtige projecten dragen wij bij aan hun kwaliteit van leven. Gelukkig ook in coronatijd.

De afgelopen jaren zagen we dat ouder worden lang niet alleen maar positieve emoties en beelden oproept. De beeldvorming bij jongere generaties is vaak negatief, net als het beeld in de media. Bij ouderen zelf is het overigens niet veel anders. Keren we dan met z’n allen onze oude dag de rug toe? Hoe komt dat en wat is het gevolg? Kan het ook anders? Vragen waarop we een antwoord wilden.

Ons leertraject in de afgelopen jaren ging via onderzoek, projecten en heel veel gesprekken. Ook met een aantal van jullie. We leerden steeds bij over veroudering, beeldvorming en goed oud worden.

Een deel van deze kennis delen we nu graag me jullie via de vlogserie Growing old, gemaakt door onze collega Rieke Schouten. In de afgelopen periode maakte zij de eerste drie afleveringen, zie hieronder.

#3 | Oog voor ageism 
Negatieve beelden over veroudering en ouderen zijn sterk en wijdverbreid. Best schokkend. Maar hoe breng ik het er zelf eigenlijk vanaf?

Kijk ook de eerste twee afleveringen terug:

#1 | Beeldvorming ouderen
Hoe staat het eigenlijk met de beeldvorming over ouderen? Is die dan alleen maar negatief?
En wat is het gevolg ervan?

#2 | Het zelfbeeld van ouderen
Hoe zit het eigenlijk met het zelfbeeld van ouderen? Het blijkt dat daar iets ingewikkelds mee aan de hand is. Dat was ook zo bij mijn oma.

Abonneer je op Growing old vlogs voor de volgende afleveringen.

Meer Nieuws