Nieuws

Wat kan er wel? | volg onze gratis webinar

Doe mee met Kunst door de Brievenbus en bereik (kwetsbare) ouderen thuis

Het was toch weer schakelen toen we vorige maand in een lockdown terechtkwamen. Gelukkig hebben we de afgelopen twee jaar veel geleerd. Bijvoorbeeld dat op afstand samen met kunst maken goed kan (al is het zonder die afstand nog leuker…). En dat je dan ook nieuwe ouderen bereikt. Kunstactiviteiten voor ouderen op afstand en/of online zijn een blijvertje.

Een prachtig voorbeeld van zo’n project is Kunst door de Brievenbus van Amphion Cultuurbedrijf uit Doetinchem. Deelnemende ouderen krijgen eens per twee weken een uitdagende opdracht thuis en delen het resultaat met elkaar en de organisatie. Het brengt meer kleur in hun leven, tijdens en na lockdowns. Lees hier meer over Kunst door de Brievenbus of bekijk het filmpje.

“Ik denk dat met een week of drie de eerste opdracht al wel in de bus lag bij de mensen. Het is eigenlijk best eenvoudig om dit te regelen.” Maria van der Post, projectleider

Het Lang Leve Kunst Fonds en Amphion slaan de handen ineen om Kunst door de Brievenbus ook voor thuiswonende ouderen in andere plaatsen beschikbaar te maken. We zoeken daarvoor lokaal werkende organisaties die contact hebben met ouderen. Wie doet er mee?

Hoe werkt het?

  • Meld u via dit formulier uiterlijk 25 januari aan voor de gratis webinar op 1 februari van 15:30 – 17:00 en maak uitgebreid kennis met Kunst door de Brievenbus. Elke deelnemer krijgt een opdracht thuisgestuurd om te proberen.
  • Nog steeds geïnteresseerd? Doe dan na de webinar een aanvraag voor maximaal € 3.000 bij het Lang Leve Kunst Fonds. Organisaties krijgen binnen enkele weken te horen of ze zijn geselecteerd en aan de slag kunnen met Kunst door de Brievenbus.
  • De geselecteerde organisaties krijgen een aantal series van door Amphion ontwikkelde opdrachten. Samen vormen zij een online werkplaats geleid door Amphion-collega Maria van der Post. Dit helpt om een snelle en goede start te maken met Kunst door de Brievenbus. Met alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen!

Voor wie?

  • Organisaties (stichtingen en verenigingen, geen zzp’ers), bij voorkeur in het sociale domein, die graag meer willen betekenen voor thuiswonende ouderen in hun werkgebied.
  • Met projectleiders die praktisch ingesteld zijn en er plezier in hebben om samen met anderen deze uitdaging aan te gaan.
“Voor mij is het een uitdaging; even uit mijn comfortzonde treden en over iets nieuws nadenken. Op een nieuwe manier iets verbeelden, aan de gang zijn met je handen. Ik ben daar wel trots op.” – Paul Pattijn, deelnemer

Meer Nieuws