Wie wint de BNG Bank LLKprijs?

Vijf gemeenten: Doetinchem, Deventer, Emmen, Groningen (stad en provincie) en Utrecht nemen deel aan het programma Age Friendly Cultural Cities 2017-2018 van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma zit ook een prijs verbonden: de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2018.

LLKprijs
Foto – winnaar 2016, fotograaf Peter van Beek

Prijs
Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, heeft alle steden bezocht en maakt op maandag 8 oktober in Schouwburg Odeon Zwolle, de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens de slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs, ter waarde van 20.000 euro.

Slotmanifestatie
Presentatrice Jetty Mathurin, als 65plusser ervaringsdeskundige, leidt het gevarieerde en inspirerende programma. Ze stelt alle Age Friendly Cultural Cities en hun initiatiefnemers voor en spreekt met enkele actieve deelnemers uit de vijf steden. Daarnaast worden er bijzondere ‘TED’ lezingen gegeven door directeur OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) Martin Berendse, fotograaf Romi Tweebeke en actrice Nazmiye Oral.

Winnaar 2016
Gemeente Amsterdam met partners Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) won in 2016 de eerste BNG Bank Lang Leve Kunstprijs.

Meer informatie
Age Friendly Cultural Cities