Over ons

Uit onderzoek is gebleken dat meedoen aan kunst en cultuur positieve effecten heeft op de levenskwaliteit van ouderen. Kunstbeoefening zorgt voor zingeving en plezier bij ouderen. Daarom betalen wij als Lang Leve Kunst Fonds graag mee aan kunstinitiatieven voor ouderen.

De ambitie van ons ouderenfonds is dat er over tien jaar in alle Nederlandse gemeenten een passend en inspirerend aanbod van kunstbeoefening is voor ouderen. Het Lang Leve Kunst Fonds doet dit door organisaties te inspireren hiermee aan de slag te gaan en de startende kunstinitiatieven mede te financieren.

Het Lang Leve Kunst Fonds is in 2021 opgericht met als doel om het levensplezier van ouderen te bevorderen door actieve kunstbeoefening. Het Lang Leve Kunst Fonds vloeit voort uit het programma Lang Leve Kunst dat op initiatief van RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo is ontstaan.

Fonds Sluyterman van Loo verzorgt de uitvoering van het Lang Leve Kunst Fonds en behandelt dus de aanvragen en verantwoordingen. Bekijk hier wie de medewerkers van Fonds Sluyterman van Loo zijn. 

Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK zijn samen verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van het Lang Leve Kunst Fonds. 

Zoeken: